В Татарстані батьків оштрафували за відмову від вивчення татарської мови

tatarbook

На 200 рублів оштрафували батьків школярки з Казані за невідвідування дочкою уроків рідної мови та літератури. Рішення винесла комісія у справах неповнолітніх і захисту їх прав адміністрації Авіабудівного і Ново-Савіновского районів Казані.

Маму 9-класниці визнали винною в порушенні ст. 5.35 ч. 1 КоАП РФ ( «Невиконання або неналежне виконання батьками обов’язків щодо утримання, виховання, навчання, захисту прав та інтересів неповнолітніх»). Санкції за цією статтею передбачають штраф від 100 до 500 рублів.

«Мати займається навчанням і вихованням дочки неналежним чином. Донька не відвідує предмет «Рідна мова і рідна література», говориться в постанові про призначення адміністративного покарання.

Це перший в Татарстані штраф, виписаний за відмову вивчати предмет «Рідна мова». Нагадаємо, що з листопада 2017 року татарська мова в школах перестав бути обов’язковою, замість неї з’явився предмет «Рідна мова», і батьки повинні зробити вибір: яку мову, російську або татарську, їхні діти будуть вивчати в рамках цього предмета. Батьки, чиєю рідною мовою є російська, мотивують відмову від вивчення предмета тим, що діти і так вивчають російську мову в рамках предметів «Російська мова» та «Література», які є обов’язковими для вивчення. А татарська мова з державної в республіці перейшла в розряд “рідної”.

Джерело: realnoevremya.ru

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа