В суботу відбудеться акція «Свободу політв’язням Кремля»

nariman

30 жовтня (субота) о 12:00 на Майдані Незалежності (під парковим мостом) за ініціативи Олега Сенцова відбудеться акція «Свободу політв’язням Кремля», в якій візьмуть участь колишні політв’язні й заручники Кремля, їх рідні, представники Меджлісу кримськотатарського народу, правозахисних організацій та громадські діячі.

Свою участь у заході вже підтвердили Ахтем Сеітаблаєв та Рефат Чубаров.

Подію  також підтримали  мистецькі колективи, які забезпечуватимуть музичний супровід.

Учасники акції висловлять рішучий протест проти свавільних затримань, що сьогодні відбуваються на території тимчасово окупованого Криму та озвучать вимогу – активізувати будь-які дії, що направлені на пришвидшення визволення всіх незаконно затриманих Російською Федерацією, зокрема, кримських бранців.

На підтримку в’язнів Кремля розмістять банер на мосту. Крім того, кожен охочий зможе долучитися до акції єдності, написавши ім’я бранця на спеціальній наліпці та прикріпивши її до дошки.

Під час акції на Майдані працюватиме стенд кампанії #Prisoners Voice, де відбуватиметься збір листівок політв’язням. Кожен охочий може підписати поштівки бранцям Кремля.

Наразі на тимчасово окупованих територія України та в Росії в неволі перебуває   більше 400 українських заручників. Здебільшого, вони – люди з загостреним почуттям справедливості, з яких зробили «екстремістів»,«терористів», «диверсантів» та «шпигунів». Багато з них не бачили рідних вже кілька років, а єдиний зв’язок з вільним світом для полоненого – звичайні паперові листи.

Організатори заходу: ПЛАТФОРМА ЗВІЛЬНЕННЯ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ, ДП «Кримський дім», Меджліс кримськотатарського народу та, Prisoners Voice

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа