В суботу Москві відбувся наймасовіший опозиційний мітинг

10 грудня 2011 в Москві на Болотній площі відбувся наймасовіший за останній десяток років опозиційний мітинг. Його учасники вимагали відставки глави Центрвиборчкому Володимира Чурова і прем’єра Володимира Путіна і скасування результатів виборів до Держдуми як сфальсифікованих.

Основним майданчиком для протестів стала Болотна площу в Москві. Мітингуючі почали збиратися близько 12:00 за київським часом і йти в бік площі.

Зіткнень на мітингу не було, не дивлячись на ряд провокацій з боку ультраправих, які запалювали фаєри. Міліція поводилася коректно.

В результаті на Болотній прийняли резолюцію з п’яти пунктів: звільнення всіх політв’язнів, скасування результатів виборів, відставка глави ЦВК Володимира Чурова, реєстрація нових опозиційних партій та проведення нових виборів.

За оцінками ГУВС і операторів зв’язку на акцію прийшли 25 тис. людей, організатори заявляли більше 100 тис. чоловік, журналісти нарахували близько 85 тис.У свою чергу в оперативному штабі МВС РФ називають цифру в 25 тисяч чоловік. Нагадаємо, влада санкціонувала мітинг на Болотній з максимальною кількістю учасників до 30 тисяч чоловік.

В МВДЛ повідомили, що за підсумками мітингу поліція не затримала жоднї людини.

Лідери опозиції закликали своїх прихильників зібратися на новий мітинг у Москві через два тижні – 24 грудня.

За матеріалами: Кореспондент, Лента Ру, ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа