В Сенаті США зареєстрували ще один законопроект про санції проти Росії

capitol-summer

У Палаті представників офіційно представлено проект “Закону 2017 року про протидію російським ворожим діям”. Законопроект, ініційований конгресменом-республіканцем Алексом Муні та зареєстрований за номером H.R.1751, спрямований, зокрема, на надання зобов’язальної сили закону санкціям, запровадженим виконавчими указами Президента США проти РФ за кібер-втручання у американські вибори 2016 р., а також спробу анексії Криму та військові дії на Донбасі.

Важливим є положення документа про те, що жодна державна установа США не повинна вдаватися до дій або надання допомоги, які б визнавали чи могли бути потрактовані як визнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.

Зазначено також, що будь-яке полегшення санкцій проти РФ залежатиме від визнання Урядом Росії суверенітету України над Кримом, а також від своєчасного, повного та доведеного виконання нею Мінських домовленостей, особливо у частині, що стосується відновлення Україною контролю за всім східним державним кордоном з РФ у зоні конфлікту.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа