В Сенат США внесли двопартійний проект щорічної військової допомоги Україні

capitol4

Двопартійна група сенаторів представила спеціальний законопроєкт, який передбачає щорічне виділення 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Так званий «проєкт з безпеки» допоможе протистояти російській агресії та створить передумови для розбудови сильнішого стратегічного захисту в умовах збройного конфлікту.

Головними ініціаторами ініціативи стали глава сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Менендес, сенатор-республіканець Джон Ріш, а також сенатори Кріс Мерфі, Джин Шахін, Роб Портман та Джон Баррассо.

Окрім загальної фінансової допомоги, в рамках проєкту планується виділення додаткових 4 мільйонів для спеціальної підготовки українських військових.

У Офісі президента Зеленського вже прокоментували сенатську ініціативу.

«Можливе надання додаткового фінансування оборонній сфері України допоможе поліпшити підготовку, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових і прискорить перехід української армії до стандартів НАТО», – йдеться в спеціальній заяві.

Слід зазначити, що адміністрація Байдена розпочала дуже жорстку політику щодо Російської Федерації та робить все можливе для допомоги Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа