В Римі відбувся “Марш Миру”

21 вересня в Римі відбувся Марш Миру на підтримку світової акції “Я можу зупинити війну”, за соборну і незалежну Україну та проти путінської агресії. Близько 2500 українців з Риму, Пізи, Неаполя, регіону Марке, Вітербо, Орвієто та інших міст Італії пройшли центральними вулицями Риму, щоб висловити солідарність “Маршу Миру” в Москві, заявити про позицію українців Італії щодо військової агресії путінського режиму в Україні та закликати італійський уряд активніше підтримувати нашу Батьківщину. Акція розпочалася з виконання гімну та вшанування всіх Героїв, що віддали своє життя за Незалежність України. Священники УГКЦ відслужили Молебень до Богородиці. На мітингу виступив депутат ВР Юрій Сиротюк, котрий розповів про будні українських військових в зоні АТО та порівняв історію створення Італійської держави з боротьбою за Незалежнвсть України. Було зачитано також привітання до учасників акції від Андрія Парубія, котрий був запрошений, але не зміг взяти участь у римському Марші. Опісля з вітальним словом до присутніх звернувся італієць Мауро Воерціо, що постійно перебував на Майдані, а тепер активно розповідає правду про ситуацію в Україні італійцям, за що путінські посіпаки на Апенінах пишуть на нього скарги в поліцію. Під час Маршу активісти розповідали італійцям та гостям Риму правду про захолення Криму та приховану війну на Донбасі, закликали підтримати Україну. Відчувалась велика підтримка акції з боку перехожих, котрі оплесками солідаризувалися з учасниками Маршу. Марш висвітлювався головним новинним каналом італійського телебачення “RAInews24”, котрий робив прямі включення з акції. Були присутні також журналісти з інших італійських та українських видань. Гаслами, котрі лунали протягом Маршу були: “Так – Миру, Ні – Війні! “, “Україна – вільна!”, “Путін – руки геть від України”. Звучали українські пісні. Декілька провокаторів намагалися перед телекамерами звинувачувати Київ, але завдяки пильності активістів були випроваджені поліцією.

РЕЗОЛЮЦІЯ
Маршу за мир в незалежній, соборній Україні і проти агресії Путіна,
котрий відбувся в Римі 21 вересня 2014 року

Ми учасники Маршу за мир в незалежній і соборній Україні і проти агресії Путіна, що зібралися в Римі 21 вересня 2014 року заявляємо про наступне:
1. Висловлюємо нашу підтримку прогресивній частині російського суспільства, представники якого зібралися сьогодні в Москві на «Марш Миру». Висловлюємо нашу солідарність всім людям доброї волі, що вийшли сьогодні на акції на підтримку України в цілому світі.
2. Висловлюємо нашу підтримку та солідарність українському народу, який продовжує боротьбу за незалежність та територіальну цілісність України.
3. Засуджуємо криваву політику режиму Путіна, котрий веде проти України неоголошену війну вбиваючи українських солдатів, провокуючи сотні невинних жертв серед мирного населення і руйнуючи життєво необхідну інфраструктуру Донбасу.
4. Війна в Україні це результат злочинної політики президента Путіна, котрий порушуючи всі міжнародні норми руйнує територіальну цілісність незалежної країни – України. Звертаємося до міжнародного співтовариства, зокрема до ООН, ЄС, ОБСЄ та інших інституцій всіма доступними методами зупинити путінську агресію в Україні. В 21 столітті агресор не може безкарно кидати виклик всьому цивілізованому світу і при цьому залишатися повноправним членом світової спільноти. Агресора необхідно зупинити.
5. Звертаємося до уряду Італії з вимогою врахувати позицію сотень тисяч українців, резидентів в Італії, та активніше допомагати Україні в гуманітарній, військовій та економічній сфері.
6. Закликаємо майбутнього керівника зовнішньо- політичного відомства ЄС Федеріку Могеріні продовжувати захищати європейські та світові цінності, сприяючи формуванню єдиної, спільно та твердої позиції ЄС на захист територіальної цілісності України для якнайшвидшого припинення російської окупації, виведення російських військ з України та відбудови українського Донбасу.

Слава Україні!

Олесь Городецький. Фото: Oles Horodetskyy with Mauro Voerzio and 2 others.

1450101_1518111728406691_2115834857660621760_n

10538504_1518111761740021_1446782810897784402_n

10557415_1518111825073348_816029843340187875_n

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа