В Румунії знайшли уламки ще одного російського дрона

Shahed-136destroyed

Військовослужбовці Військово-морських сил Румунії виявили фрагменти другого безпілотника, який впав на території румунського Подунав’я.
375854404_617697193854094_6158273793809481123_n
Знахідку виявили 9 вересня в районі села Плауру в повіті Тулча. «Після проведення досліджень на полі були виявлені фрагменти безпілотника, схожого на ті, що є на озброєнні російської армії. Місцевість охороняється військовими, а виявлені елементи будуть вилучені для дослідження та технічної експертизи», – повідомляє Міністерство національної оборони Румунії.
З іншого берега Дунаю навпроти села Плауру лежить українське місто Ізмаїл. 6 вересня в цьому ж районі знайшли залишки іншого безпілотного літального апарату, як вважають, російського.
«Сили Міністерства національної оборони залишаються в бойовій готовності та продовжуватимуть обстеження в районах, де російські війська здійснюють обстріли української портової інфраструктури на Дунаї. Також Міністерство національної оборони підтримує постійний зв’язок із союзними структурами, які інформуються в режимі реального часу», – повідомило румунське оборонне відомство після виявлення уламків вже другого дрону.
Міноборони Румунії 9 вересня також повідомило про телефонну розмову начальника Штабу оборони Збройних сил Румунії Даніеля Петреску з колегою з України Валерієм Залужним.
Розмова, яка відбулася ввечері 8 вересня, стосувалася ситуації, що склалася внаслідок активізації атак Російської Федерації на інфраструктуру українських дунайських портів. Також начальники штабів обговорили інцидент із падінням фрагментів безпілотника, які потрапили на територію Румунії.
Петреску повідомив Залужного, що розпорядився доповнити заходи щодо посилення можливостей моніторингу та безпеки повітряного простору на кордонах Румунії.
Головнокомандувач ЗСУ, за його словами, “наголосив на необхідності посилення протиповітряної оборони України”.
Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа