В Росії закінчуються гроші, які можна розкрадати в армії

Rus-minfin

Міністерство фінансів Росії в середині жовтня подало до Ради безпеки пропозиції щодо оптимізації витрат на збройні сили. Одна з пропозицій полягає в скороченні штатної чисельності військовослужбовців на 10%. Йдеться приблизно про 100 000 військовослужбовців. Скоротити штат пропонують за рахунок вільних вакансій і переведення на цивільну службу тих, хто не пов’язаний з виконанням бойових завдань. Це медики, кадровики, юристи, фінансисти, викладачі, службовці тилу.

Мінфін також запропонував:
збільшити терміни
носіння речей або замінити їх видавання грошовою компенсацією;
забезпечувати харчуванням контрактників тільки в польових виходах і на бойовому чергуванні;
прибрати щорічну індексацію військової пенсії на 2% понад рівень інфляції, збільшити до 25 років
термін вислуги, необхідної для її отримання;
збільшити термін служби, необхідний для отримання військової іпотеки. Офіцерам до п’яти років після закінчення вищого навчального закладу, а не відразу після навчання, солдатам або сержантам-контрактникам – до восьми років служби, а не до трьох.

Раніше Мінфін для оптимізації витрат запропонував об’єднати МВС зі службою тюрем, судовими приставами і фельдегерской службою. Реформа, зокрема, передбачає передачу частини функцій поліції цивільним відомствам, а також скорочення чисельності співробітників органів внутрішніх справ на 10%, збільшення терміну вислуги поліцейських і переведення значної їх частини в розряд цивільних службовців. МВС має намір виступити проти об’єднання відомств, бо “запропоновані заходи суперечливі і не приведуть до бажаного результату”.

Ось до таких наслідків у внутрішній політиці призводить падіння ціни на нафту.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа