В Росії заборонили не тільки купувати справжню ковбасу, але й дивитися на неї

Це підриває основи конституційного ладу держави. Тепер можна дивитися тільки на радянську паперову ковбасу “по 2.20”.

Роскомнадзор вніс до Реєстру заборонених сайтів інтернет-ресурс постачальника продуктів для готелів, ресторанів і підприємств громадського харчування «Восток – Запад». Підставою для блокування ресурсу стало рішення суду. Згідно з картотекою sudact.ru, рішення про блокування ресурсу прийняв Білоріченський районний суд Краснодарського краю.

З позовом до суду звернувся місцевий прокурор, попросивши визнати ресурс постачальника продуктів інформацією, забороненою до поширення в Росії. Сама компанія «Восток – Запад» до участі в судовому розгляді не притягувалася. Прокурор виявив на сайті продукти з країн ЄС, ввезення яких в Росію було заборонене влітку 2014 р. («санкційні продукти»), зокрема м’ясо великої рогатої худоби, свинина, ковбаси та аналогічні м’ясні продукти.

Суд переконався, що компанія «Восток – Запад» дійсно продає санкційні продукти. Так, суд знайшов на сайті компанії угорський бекон, італійський сиров’ялений окіст без кістки («Матоннела», «Прошутто Крудо» і «Прошутто ді Парма»), італійську сиров’ялену шийку «Коппа» та ін. і вирішив, що дивитися на їх зображення в інтернеті підриває основи конституційного ладу держави.

«Розміщення в мережі інтернет інформації про реалізацію сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, заборонених до ввезення в РФ, веде до порушення спеціальних економічних заходів, що застосовуються з метою забезпечення інтересів і безпеки РФ, усунення або мінімізації загрози порушень прав і свобод її громадян, – йдеться в рішенні суду. – Звертаючись із заявою про визнання інформації, поширюваної в мережі інтернет, забороненої до поширення на території РФ, прокурор виступає в інтересах невизначеного кола осіб і РФ з метою захисту основ конституційного ладу і моральності, формування правової свідомості громадян з метою припинення вчинення громадянами злочинів та правопорушень ».

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа