В російській академії наук всерйоз розглядають питання “великої війни” з подачі “польових командирів ЛНР/ДНР”

Evgeny Arsus

Сьогодні був на вражаючій конференції. Співробітники Інституту прикладної математики РАН розповідали, як вони консультують польових командирів Новоросії. Конференція була під дахом Інституту проблем управління РАН, брали участь товариші з Роскосмоса, “економісти” Паршев, Болдирєв. Ні математикою, ні управлінням в цих інститутах насправді не займаються, це якраз не новина.
1. Доповідач розповідав, що польові командири висловлюють невдоволення політичною системою РФ і вимагають її зміни. Заради цієї світлої думки і зібрали конференцію.
2. Обережно звучала думка, що президент Путін не зовсім те, що потрібно, тому що не готовий йти до кінця.
3. Хорошим виходом була б велика війна, яка компенсувала б військові невдачі в Україні. Тому досить багато часу відвели пошуку аргументів “неминучості” великої війни – природно, як би не з нашої ініціативи.
4. Цьому перешкоджає катастрофічне становище нашої армії. Тут мені було особливо цікаво, тому що дуже професійно розібрали наше “новітнє озброєння” і прийшли до висновку, що ми будемо розгромлені через кілька хвилин.
5. Але це не страшно. На прикладі Новоросії доповідач тлумачив про те, що у російської нації під впливом приниження і поразки утворюється самоорганізація. Тобто план розпочати війну-програти -духовного зміцніти якось всерйоз обговорюється.
6. Про те, що Путін на це не піде, говорилося вкрай обережно – мовляв, йому “доповідають не все”. Замість цього оперували відомої мулькою про кремлівські вежі, три треба зруйнувати, дві так вже й бути хай стоять. Які зруйнувати, розумій, мовляв, сам.
7, Новиною було, що, судячи з усього, РАН з самого початку була по лікті в Новоросії, я цього не знав.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа