В Раду внесли проект Постанови про відзначення 75-річчя створення УПА

Народні депутати Андрій Антонищак, Михайло Кобцев, Олег Барна, Василь Яніцький підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект Постанови про відзначення 75-річчя створення Української Повстанської Армії (реєстраційний номер 5427-1).

UPAist

«У 2017 році виповнюється 75 років з часу створення Української Повстанської Армії. Враховуючи важливу роль та вагомий внесок Української Повстанської Армії у здобуття та проголошення Української Незалежності, її визначальний вплив на формування української національної свідомості на процеси державотворення в Україні необхідно урочисто відзначити на державному рівні 75-річчя створення УПА», – зазначили авторі проекту постанови.

«Безперечно, боротьба Української Повстанської Армії, стала яскравим свідченням національно-державницьких прагнень українського народу. Враховуючи значну роль УПА в українській історії ХХ сторіччя, цілком закономірним є відзначення на державному рівні 75-річчя її створення», – заявив Андрій Антонищак.

У проекті Постанови Верховній Раді запропоновано доручити Кабінету міністрів утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя створення Української Повстанської Армії, розробити та затвердити план відповідних заходів та подати до парламенту законопроекти, спрямовані на належне вшанування та посилення соціального захисту ветеранів УПА.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Mon, 21 Nov 2016 17:31:55 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа