В Раді зареєстрували проект Постанови «Про відзначення 125-річчя Йосифа Сліпого»

В Раді зареєстрований проект Постанови ВР «Про відзначення 125-річчя з дня народження Верховного Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви – Йосифа Сліпого», реєстр.№5421.

slipyj-dity

Як розповів автор даної законодавчої ініціативи, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Побер, 17 лютого 2017 року виповнюється 125 років з дня народження Верховного Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви  Йосифа Сліпого.

«Йосиф Сліпий – людина, що стала мостом між західною і східною церквами, підтримувала відновлення Української державності та піклувалася про розвиток української культури та духовності. Враховуючи значущість постаті Верховного Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви виникає необхідність прийняття цієї Постанови», – розповів Побер.

Він зазначив, що метою проекту Постанови є забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення ювілею Архієпископа Йосифа Сліпого, зокрема, передбачено рекомендувати Уряду створити організаційний комітет, розробити і затвердити план заходів з підготовки, проведення та фінансування відзначення 125-річчя з дня народження Архієпископа Йосифа Сліпого, Державному комітету телебачення та радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Йосифа Сліпого, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 125-річчя з дня його народження.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Mon, 21 Nov 2016 15:26:33 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа