В Раді хочуть законодавчо заборонити подачу електрики в Крим

В Раді зареєстрований законопроект щодо припинення електроенергії до Криму – Чубаров

Про це народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка», лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив з трибуни Верховної Ради.

За словами депутата, поки що постачання електроенергії до окупованого півострова буде тимчасово відновлено лише на два тижні, аби укріпити енергозабезпечення Херсонської області. Крім того, активісти дали можливість відновити роботу гілки «Каховка-Титан» для того, аби забезпечити електропостачання до деяких районів Херсонської області, які були припинені.

«Виходячи з інших питань, у тому числі – із гуманітарних, учасники блокади Криму вирішили надати можливість забезпечити постачання лише з однієї гілки, якою зараз до Криму подається 200 МВт замість 850, які надавалися до 22 листопада. Але це лише на 2 тижні, для того, щоб і уряд, і місцеві органи влади могли би провести роботи по укріпленню енергозабезпечення Херсонської області», – наголосив Чубаров.

Крім того, він повідомив, що в Парламенті зареєстрований законопроект, згідно з яким постачання енергоресурсів забороняється на окуповану територію.

«Другий запобіжний, якщо закон не приймуть до кінця наступного місяця, – ніхто з колег не дозволить жодному урядовцю укладати угоди, поки там не буде написано АР Крим, Україна», – сказав Чубаров.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа