В постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО нова Голова

Кандидатуру народного депутата  Оксани Юринець підтримала більшість колег делегації, повідомляє прес-служба депутата.

Юринець«Бути обраною Головою постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО – це надзвичайно відповідально. Особливо в умовах активного наближення України до членства в Альянсі. Нашій делегації в ПА НАТО в останні роки вдалося реалізувати чимало важливих речей. Головне – переконати Асамблею надати Україні право (вперше в історії) на проведення у 2020 році сесії організації», – зазначила Оксана Юринець під час засідання делегації.

За її словами, вже в січні, одразу після Різдва, делегація вирушає до Брюсселю, в наступному році візьме участь у ще двох важливих зібраннях у Братиславі та Лондоні. У червні 2019 року один із семінарів ПА НАТО відбудеться у Львові і що дуже важливо, наголошує Оксана Юринець, делегати з різних країн зможуть особисто ознайомитися із рівнем підготовки наших військових на Яворівському полігоні.

«Тут особисто хочу подякувати попередній Голові нашої делегації Ірині Фріз та Президенту Асамблеї Расі Юкнявічене за підтримку ініціативи. Вже розпочали підготовку до 2020-го року. Сподіваюся, якомога швидше у другому читанні будуть проголосовані зміни до Конституції щодо закріплення нашого північноатлантичного курсу, а також буде прийнято низку необхідних безпекових законів. Альянс залишається нашим стратегічним партнером і ми докладаємо максимально зусиль, щоб якнайшвидше реалізувати нашу мету – членство у ньому», – додала новобрана Голова.

Отримано з поштової розсилки ВРУ Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 20 Dec 2018 13:12:54 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа