В Павлоградському міськрайонному суді почали розглядати докази у справі збитого ІЛ-76

Триває суд над генерал-майором Назаровим, якого звинувачують у службовій недбалості, яка призвела до численної загибелі людей.
Наразі в суді м. Павлограда завершено допит потерпілих і суд перейшов безпосередньо до розгляду доказів обвинувачення, а їх прокуратура протягом слідства назбирала 11 томів. На засіданні, що минуло, були розглянуті, зокрема, рапорти силовиків, що свідчать про те, що дані розвідки, згідно яких в аеропорту міста Луганськ перебували терористи з ПЗРК «Ігла», були доведені безпосередньо до Назарова і останній знехтував ними, відправляючи літак на смерть. Військові прокурори впевнені, що доказів винуватості Назарова у справі достатньо, але всіх подробиць не розкривають, адже частина документів є секретною і буде розглядатися на окремих закритих засіданнях.
Окрім кримінальних, до генерал-майора існують і цивільні позови – на відшкодування збитків державі і потерпілим.
Адвокат потерпілих, член Ради ГО «ПГ «Січ»» Віталій Погосян в прогнозах обережний, адже він впевнений, що на даний час не всі винні в трагедії перебувають під слідством. “Коло причетних осіб більше, ніж один генерал. І ми повинні з’ясувати, хто саме повинен відповідати” – каже Погосян.
Сам обвинувачуваний свою провину не визнає. «Я впевнений, що ні в чому не винний. Покази потерпілих не доказами у справі, а свідків – нема. Все» – відрізає генерал-майор.
Залучені громадським позовом адвоката потерпілих до відповідальності представники Генштабу та казначейства також не визнають за собою провини. “Генеральний штаб, вивчивши ці позовні вимоги, вважає їх необґрунтованими і такими, що не підлягають задоволенню”, – говорить начальник відділу правового забезпечення Генштабу Олег Петросюк.
Але це все на розсуд суду. Наступне засідання відбудеться 13-14 квітня поточного року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа