В парламенті зареєстрований закон про персональні санкції проти проросійських олігархів

Депутати від #ВільніЛюди зарєестрували законопроект про застосування персональних санкцій проти осіб, які загрожують національній безпеці.
Авторами законодавчої ініціативи №5274 є народні депутати міжфракційного антиокупаційного обєднання Міжфракційне антиокупаційне об’єднання “Наступ” та члени Всеукраїнської мережі ВільніЛюди Андрій Левус Сергей Высоцкий (Sergey Vysotsky) та Микола Княжицький (Mykola Kniazhytsky)

З огляду на збройну агресію РФ проти України, широкий фронт ворожих проявів з боку Російської Федерації у військовій, економічній, інформаційній сферах, а також наміри реалізувати плани дестабілізації ситуації за допомогою кримінальних олігархічних проросійських сил, існує гостра потреба різнопланової протидії агресії Російської Федерації в особі тісно пов’язаних з нею фізичних та юридичних осіб.
На жаль, в Україні значна частина промислових потужностей, які складають реальний сектор економіки, пов’язані з країною-агресором.
Наявні ґрунтовні підстави вважати, що дії ряду російських олігархів та кримінальних авторитетів, деякі з яких входять у найближче оточення президента РФ, та компаній, корпоративними правами яких вони розпоряджаються, спрямовані на створення реальних та потенційних загроз національній безпеці України, а також сприяння діяльності суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність на території України.
запропонований список налічує 15 осіб, повязаних з агресією РФ, сепаратизмом на Сході України та режимом Януковича, та їхні активи в Україні. Зокрема, мова йде про Юрія Іванющенка, Віктора Медведчука, Віктора Нусенкіса, Олександра Клименка, Ігора Кесаєва, Олександра Бабакова та ін.
Проектом Постанови пропонується схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних санкцій за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності та/або порушення прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави, створення перешкод для сталого економічного розвитку, повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод.
Детальніше з текстом законодавчої ініціативи можна ознайомитись за посиланням

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа