В парламенті хочуть м’яко відреагувати на виступ президента Ізраілю

Парламент відреагує на заяву ізраїльського президента Реувена Рівліна щодо нібито причетності українців до трагедії єврейського народу, однак, ця реакція має базуватися на принципах взаємоповаги, а не розколювати два народи.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Георгій Логвинський у коментарях журналістам.

“Наша реакція буде, але наша задача не розколювати, а об’єднувати наші взаємини”, – підкреслив представник “Народного фронту”.

“Хоча сьогодні Ізраїль і не приєднався до санкцій, однак, він дуже допомагає Україні. Закрив консульство в Криму і відкрив його у Львові, зупинив свої проекти військового співробітництва з Російською Федерацією”, – сказав він.

“Ізраїль направив Росії звернення, що Крим є окупованою територією України і цей злочин є кримінальним з точки зору законодавства України. Тобто, Ізраїль показав свою підтримку, хоча сам знаходиться в досить скрутній ситуації – російські ракети знаходяться буквально в десятках кілометрів від них, і в цій ситуації ми маємо на парламентському, президентському, усіх рівнях не псувати точки взаємообміну, співпраці та поваги. Це наша задача”, – наголосив Логвинський.

Народний депутат також підкреслив, що уже направив відповідну реакцію послу Ізраїлю в Україні.

“На жаль, президент Ізраїлю передчасно перервав свій візит до України через смерть 9-го президента Ізраїлю пана Переса. Я би хотів почути пояснення, щоби не було непорозуміння його слів чи контексту. Сьогодні ми хочемо почути офіційну позицію, аби знати, як діяти далі”, – резюмував народний депутат.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа