В окупантів на театрі бойових дій закінчилися резерви

Оперативні дані групи «Інформаційний Спротив».

Сили АТО проводять підготовку до подальших наступальних дій одночасно за кількома напрямками в зоні проведення операції. Бойові зіткнення зафіксовані в районах н.п.Донецк, Луганськ, Горлівка, Первомайськ, Іловайськ.

Проведено підготовчі заходи для подальших дій у напрямку Шахтарськ-Торез-Сніжне-Красний Луч. Одночасно силами авіації і артилерії нейтралізована частина груп терористів, що висувалися для посилення оборони бойовиків в районі н.п. Шахтарськ, Торез і Сніжне. Частина груп бойовиків прибула в ці райони і організовують оборону.

Під контролем сил АТО перебуває ділянка траси, що з’єднує Горлівку з силами бойовиків в районі н.п. Ясинувата-Донецьк. Таким чином, угруповання терористів в районі Горлівки відрізана від «ДНР».

Сили АТО проводять рейдові операції на території, умовно контрольованій терористами. Відзначається низька щільність сил і засобів бойовиків в їх «тилах» – вся жива сила і озброєння «ДНР» і «ЛНР» кинуті «на передову».

На звільнених територіях продовжують діяти диверсійні групи терористів. Відзначаються випадки обстрілу блок-постів сил АТО з цивільного автотранспорту, запобігаються спроби диверсій на об’єктах інфраструктури.

Тривають обстріли позицій сил АТО, в тому числі з боку Росії. Зокрема, впродовж увечері 11 серпня і минулої ночі:

– Двічі обстріляні позиції сил АТО з БМ-21 «Град» в районі Вергунського роз’їзду (Луганськ).

– Двічі з мінометів і БМ-21 «Град» обстріляні позиції артилерії сил АТО. Втрат немає, пошкоджено 2 од. техніки.

– Завдано артилерійський удар по позиціях сил АТО в районі н.п.Успенка.

– З мінометів обстріляні позиції силовиків в районі н.п. Андріївка.

– При поверненні з блок-поста в районі н.п.Старобешево з гранатометів РПГ-7 був обстріляний транспорт сил АТО. За попередніми даними, є втрати.

– З боку Росії проведено кілька обстрілів позицій сил АТО. Зокрема, з артилерії – по блок посту поблизу н.п. Іллінка, з артилерії – по позиціях в районі н.п. Семенівське, з БМ-21 «Град» – по позиціях поблизу н.п. Степанівка, двічі з артилерії – по позиціях сил АТО в районі Саур-Могили.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа