В Одесу припливли 141 тис тонн вугілля зі США та Австралії для теплоелектростанцій

До Одеського порту «Южний» 5 грудня прибули два судна з вугіллям для потреб теплової генерації – із загальним обсягом 141 тис тонн. ДТЕК вже поставив другу партію в 66 тис тонн вугілля із США та Колумбії, а «Центренерго» – 77 тис тонн вугілля з Австралії.

Про це повідомили в прес-центрах ДТЕК та «Центренерго».

«ДТЕК привіз в Україну друге із семи суден «Панамакс» з американським вугіллям для ТЕС. Воно поставлене в рамках домовленостей компанії ДТЕК з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну 7 суднових партій з вугіллям із США та Колумбії. Загальний обсяг другої поставки складає 66 тис. т., вона призначена для потреб ТЕС ДТЕК Енерго», – вказали в ДТЕК.

«5 грудня, о 15.30 судно класу «Панамакс» із вугіллям австралійського походження, об’ємом 75 тис тонн зайшло до одеського порту «Южний», – повідомили в «Центренерго».

В ДТЕК додають, що сумарний обсяг домовлених на листопад – січень поставок складає майже 470 тис тонн. Загальний обсяг законтрактованих поставок імпортованого вугілля для ДТЕК з Польщі, США та Казахстану становить 900 тис тонн, компанія продовжує і надалі вести перемовини з постачальниками.

coal

В «Центренерго» зазначають, що найближчим часом для потреб державних ТЕС очікується ще дві поставки вугілля, наступна партія вугілля прибуде до України 15 грудня 2021р, з Австралії. Сумарний обсяг законтрактованих поставок – 210-220 тис тонн.

Джерело: expro

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа