В Одесі згадали, що нардеп БПП Гончаренко був “колорадом”

1 Колорадо Олексій Гончаренко

На своєму засіданні 1 лютого фракція «Блоку Петра Порошенка» висунула кандидатів на посади в уряді. Один із претендентів – одіозний екс-регіонал Олексій Гончаренко, який «приміряється» в крісло міністра охорони здоров’я. Олексій Гончаренко – син одеського мера-регіонала, знаного україноненависника Олексія Костусєва. Другу освіту здобуває в Академії народного господарства при уряді РФ. Деякі експерти вважають, що саме тоді Гончаренка й «узяли в оборот» російські спецслужби.

Політичну кар’єру «молодий, та ранній» Олексій Гончаренко робить в Партії регіонів: у 2005-му році він очолює Одеську міську організацію партії «Союз», яка того ж року «розчиняється» в політичній силі регіоналів. Разом з Партією регіонів Гончаренко вперше проходить в Одеську міську раду 2006 року. Ставши депутатом, активно бореться за статус російської мови як другої державної. Зокрема ж домагається того, аби в роботі одеських чиновників російську використовували нарівні з українською мовою, ревно воює проти дубляжу іноземних фільмів українською.

На вибори до Верховної Ради VIII скликання Гончаренко, як і багато інших колишніх регіоналів, іде з «Блоком Петра Порошенка». Зайве цікавитися, чи справді він змінив переконання, чи просто перефарбувався заради нових перспектив та преференцій.

Кампанія проти призначення нардепа Гончаренка в уряд уже розпочалася в Києві. У Печерському районі столиці 4 лютого з’явилися плакати з зображенням цього нардепа в стилізованому «колорадському» ватнику. «Колоради лізуть у владу», – написано на плакаті.

Сам же кандидат в глави Мінздраву Гончаренко перефарбування почав з того, що «почистив біографію» на своєму сайті, викинувши із неї нагадування про участь в Партії регіонів. Журналіст Віктор Огієнко зауважив, що Олексій водночас позбавився і згадки про проросійську партію «Союз», яку раніше очолював його батько, екс-мер Одеси Олексій Костусєв і яка розвішувала по країні білборди з написом «З нами Бог і Росія».

На думку експерта Михайла Павліва, Гончаренко володіє сумнівними здатностями і вкрай далекий від Міністерства охорони здоров’я. А заступник голови комітету Ради з питань охорони здоров’я Олег Мусій зауважив, що Олексій Гончаренко «поняття не має, що таке медична система України, а якщо у БПП є завдання зруйнувати цю систему, то, призначивши Гончаренка, у них є всі шанси це зробити».

«Цей діяльний молодий чоловік так красиво міняє кольори своєї політичної орієнтації, що окремі хамелеони можуть тільки заздрити. Із маленького регіонального депутатика, він успішно перетворився у великого депутата парламенту. А ще він дуже любить позувати – на фоні одеської трагедії 2 травня поруч із постраждалими, у зоні АТО в оточенні військових, у Раді Європи в футболці з написом «Путин-Гітлер», на Красній площі з портретом Нємцова. Виходить у нього це ефектно і видовищно», написала про Гончаренка його землячка Євгенія Мазур.

Хоч у соціальних мережах українці скептично оцінюють здібності Гончаренка на посаді міністра, сам він не приховує бажання очолити Мінздрав й не скупиться на критику на адресу ще діючого міністра Олександра Квіташвілі. Між іншим, кандидатуру Гончаренка ще повинен затвердити парламент.

Тим часом нардеп Гончаренко вже приймає вітання і подарунки й каже, що йому загрожують. Цими днями він навіть став героєм телевізійного розслідування програми «Абзац» на Новому каналі. Коментуючи його, завсідники мережі зауважують, що все це черговий піар фарбованого лиса.

Сергій Горицвіт

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа