В Одесі затримано іракських і сирійських нелегалів

В Одеській області співробітники Державної прикордонної служби (ДПС) і Служби безпеки України (СБУ) затримали сирійців, які організували незаконний канал переправлення вихідців із Сирії, Іраку, Афганістану й інших країн у Європейський союз. Про це 23 листопада повідомила прес-служба ДПС: «Вчора під час чергової спроби переправлення через державний кордон України нелегалів затримано 2 громадян Сирії з числа злочинного угрупування і 3 чоловік (2 громадянина Іраку і 1 громадянин Сирії), яких намагалися незаконно переправити в Австрію за чужими і підробленими паспортними документами».

За результатами обшуків у затриманих виявлені речі й документи, що підтверджують їх злочинну діяльність. Зокрема, правоохоронці знайшли велику кількість паспортів і фотографій осіб до них, різні посвідчення, серед яких також студентські квитки. Виявлений також автомобіль Mitsubishi, на якому було скоєно ДТП з нанесенням потерпілому важких тілесних ушкоджень.

Організаторів незаконного переправлення осіб через наш кордон затримано у підозрі в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 КК України. Раніше українські прикордонники уже не раз затримували незаконних мігрантів.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа