В Одесі затримали сепаратиста-лжеволонтера

Нині під волонтерів нерідко маскуються не лише всілякі спритники, що хочуть нажитися на пожертвах, але й відверті сепаратисти, яким за їхню антиукраїнську діяльність належить сидіти за ґратами. Одного з них знешкоджено в Одесі.

Затримали сепаратиста активісти цивільного корпусу «Азов» і «Правого сектору» 24 жовтня 2015 року. Він видавав себе за главу благодійного фонду. З’ясувалося, що чоловік мав при собі два паспорти (російський і український) і був керівником всеросійської молодіжної громадської організації «Молода гвардія Єдиної Росії» зі штаб-квартирою в Алушті.

«Коли затриманого перевірили за базою даних, то виявилося, що він числиться у так званих списках «Е», тобто є російським екстремістом. А очолюваний ним благодійний фонд займається збиранням коштів для допомоги сепаратистам», – сказано в повідомленні «Правого сектору». Чоловік визнав свою причетність до цієї організації. Одразу після громадського затримання активісти викликали працівників СБУ. Однак громадські активісти зауважили, що всіх раніше затриманих ними сепаратистів, яких передавали в місцеве СБУ, там невдовзі відпускали на волю.

Можливо, цього разу історія, що набула вже великого розголосу, матиме інший фінал, а вовк у овечій шкурі зазнає покарання.

Сергій Горицвіт

На світлині: затриманий лжеволонтер.

В Одесі затримали се_паратиста-лжеволонте_ра

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа