В Одесі затримали любителів «ДНР»

Цю новину оприлюднив на своїй сторінці у Facebook заступник начальника патрульної поліції Одеси Євген Стельмах. «4 серпня, під ранок патрульні затримали двох чоловіків із паспортами Російської Федерації, у одного з них виявили диплом про вищу освіту «ДНР». Їх було затримано в районі пляжу Аркадії під час конфлікту з відпочиваючими громадянами. Вони кричали, що воювали за «ДНР» і вбивали та будуть вбивати українців. Даних громадянин і документи передали СБУ». Також Євген показав фото печатки на дипломі « ДНР».

1 Печатка у дипломі про освіту затриманого(1)

І хоч після цієї публікації минуло лише кілька годин, та сторінка вже переповнена коментарями небайдужих одеситів. Усі вони перш за все привітали одеських копів з їхнім професійним святом – Днем поліції, яке цього року відзначається вперше. «А поліція наша молодці! Порадували в канун професійного свята», «Добра новина від поліції зранку… Аж заряд бадьорості з’явився і плюс пару процентів довіри до нової поліції», «Респект i повага патрульним!!!», «Спасибі, Євгенію, за хорошу новину! У мене самого на рахунку троє таких затриманих у різний час і переданих в СБУ» – коментують розповідь Стельмаха користувачі Facebook.

Однак деякі з них сумніваються, що ця справа швидко й успішно буде вирішена. Вони пишуть: «Колоради спалилися. В раші їх за подібне уже посадили б на 20 літ за тероризм, а у нас їм повезло, відпустять, бо ж тут демократія», «Нічого їм не буде. Щас адвокати підрядяться.. І почнеться: «А де докази? А де склад злочину? А що це за «картинки»? Це взагалі не документи! А чому порушені процедури взагалі..?» І т.д.. Звична історія за останні 2 роки».

Тож добре, що хоч такий громадський резонанс отримала ця новина.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа