В Одесі затримали хакерів, які викрали з банків 3 мільйони гривень

В Одесі розкрили міжрегіональну групу із 11 хакерів, які грабували банки. Про це у п’ятницю, 13 травня,  повідомила прес-служба поліції в Одесі. Загалом вони викрали 3 млн. гривень.

У складі групи були жителі Одеської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей, а також іноземці. За попередньою домовленістю один із учасників групи отримував персональні коди, представлені банком для проведення разової безкарткової операції по зніманню грошей із банкомата, і передавав їх іншим учасникам злочинної групи, які в свою чергу, одночасно вводили отриману інформацію в 5-6 банкоматах банківської мережі. Таким чином було проведено близько 2 000 незаконних операцій.

Нині за рішенням суду організатора тримають під вартою, із можливістю внесення застави у сумі 1 млн. гривень, іншим учасникам – по 400 тисяч грн. кожному. Але навряд чи це зупинить хакерів, які постійно полюють на вкладників банків. Варто подивитися сайт безкоштовних оголошень, щоб побачити там безліч пропозицій на кшталт: «Послуги хакера. Злом будь-якої складності».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа