В Одесі затримали банду телефонних «мінерів»

Про це 8 листопада повідомив керівник одеської поліції Георгі Лорткіпанідзе. За його словами, за останні кілька днів було багато свідомо неправдивих повідомлень про замінування торгових центрів, державних закладів, міськради і залізничного вокзалу. «Радує, що завдяки оперативним діям співробітників поліції і активній боротьбі з правопорушниками, вчора був затриманий підозрюваний, причетний до таких діянь. Крім того, раніше була викрита злочинна група, причетна до чотирьох свідомо не правдивих фактів замінування приміщення Приморського районного суду і банків», – написав Лорткіпанідзе.

Уже відомо, що першим був затриманий чоловік, який маючи кілька sim-карт, упродовж двох днів анонімно повідомляв поліцію міста Білгород-Дністровського про замінування приміщень в Одесі з великою кількістю відвідувачів. Виявилося, що цей 39-річний чоловік, раніше судимий за зберігання наркотиків, просто розважався в такий спосіб. А за його сигналами у місті по тривозі піднімалися всі відповідні служби, евакуйовувалися люди.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії. Якщо провина жартівника буде доведена, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років, зауважив начальник Приморського райвідділу міліції в Одеській області полковник міліції Ігор Мрачко.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа