В Одесі засудили сепаратистку і тепер вона… вийде на волю

Приморський районний суд Одеси 29 березня засудив до трьох років позбавлення волі активістку одеського антимайдану Ангеліну Борткову, яка допомагала терористам із так званої «Бригади швидкого реагування» (БШР). 24-річну дівчину було затримано 10 вересня 2014 року і звинувачено в підпаленні офісу партії «Батьківщина» і супермаркету «Сільпо».

З тих пір вона перебуває у СІЗО. Інші затримані тоді БШРівці пізніше були передані бойовикам «ДНР» в обмін на полонених українських військовослужбовців. Деякі бойовики тоді втекли з Одеси і нині воюють проти регулярної армії України у складі терористичного ї угрупування, яке очолює Павло Бригадир.

Остільки кожен день попереднього ув’язнення, за «законом Савченко», Ангеліні Бортковій зарахували за два дня колонії, тож вважається, що вона вже відсиділа належний термін і вийде на свободу найближчим часом – як тільки вирок вступить в законну силу.

Особливо будуть раді цьому в так званому «Комітеті порятунку України», який очолює оголошений у розшук злочинець Микола Азаров. Цими днями азаровці опублікували «список політв’язнів Одеси», де значиться і Ангеліна Борткова. Про них сказано, що «ці люди не злякалися, вони встали не лише за Одесу, вони встали проти фашистів і бандерівців, за всіх російських людей в Росії і в Україні». А напередодні свята 8 березня «Комітет порятунку України» видав листівку, у якій написано: «Ми поздоровляємо в’язнів проклятого режиму Порошенка зі святом весни, бажаємо найскорішого виходу із нацистських катівень, а також звільнення від київської хунти всій Україні. А військовій злочинниці Надії Савченко і її партійному лідеру Юлії Тимошенко бажаємо горіти в пеклі».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа