В Одесі з’явилися волонтери на захист НАБУ

У середу, 17 жовтня, активісти одеського «Демальянсу» під приміщенням обласної прокуратури на Пушкінській, 3 провели акцію протесту на захист Національного антикорупційного бюро.

1 Акція біля Одеської обласної прокуратури

Вони вимагали припинити дискредитацію НАБУ і переслідування його співробітників Генпрокуратурою, дати НАБУ змогу вести прослуховування, обирати генпрокурора на відкритому конкурсі, а також притягнути до відповідальності прокурора Дмитра Суса, якого звинувачують у викраденні працівників НАБУ і знущанні над ними.

В ході цієї акції двох юнаків, які зображували співробітників НАБУ, прив’язали до стільців, одягли їм на голови целофанові пакети, а на грудях повісили таблички з написом «Майбутнє України».

«Боротьба старих корупційних кланів в Україні, що засіли на всіх гілках влади з новими реальними реформаторськими силами виявилась в усій «красі». Генеральна прокуратура України стала втіленням мафіозного клану силовиків, сутність діяльності яких побачив увесь світ. Стало очевидним, що Юрій Луценко не управляє Генеральною прокуратурою, а система продовжує діяти сама по собі, вибираючи в жертви тих, хто їй заважає», — говориться у зверненні активістів.

Причиною акції протесту стало те, що, за даними нардепа Мустафи Наєма, Генеральна прокуратура і СБУ готують ряд кримінальних проваджень відносно працівників Антикорупційного бюро. «Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів. Атака буде по всіх фронтах – звинувачення в протиправній діяльності, публічна дискредитація, саботаж, повне призупинення створення Антикорупційного суду», – написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

«Останні два тижні ми бачимо активний пресинг НАБУ з боку органів прокуратури і СБУ, – заявив глава міської організації «Демальянсу» Гліб Жаворонков. – При НАБУ почала діяти справжня громадська рада, ми знаємо людей, які спостерігають за їхньою діяльністю, ми можемо сказати, що Антикорупційне бюро дійсно бореться з корупцією. Ми вимагаємо припинити переслідування НАБУ з боку державних органів».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа