В Одесі вже всьоме пройшов мегамарш у вишиванках

Заради такого патріотичного заходу погода у суботу 26 вересня розщедрилася на погожий і сонячний день. А кілька сотень маленьких і дорослих жителів міста, нарядившись у святкові вишивані сорочки, прийшли на Дерибасівську, щоб разом, однією дружною колоною пройти центральними вулицями. У руках вони тримали українські прапори, а під час ходи скандували «Україна понад усе», «Якщо любиш рідний край – вишиванку одягай», «Одна, єдина соборна Україна», «Слава Україні», «Героям слава».

Пройшовши біля оперного театру, учасники зробили зупинку на Думській площі. Там вони разом проспівали оригінальну україномовну музичну композицію на пісню свого улюбленого земляка Леоніда Утьосова «Біля Чорного моря». Тут же один із учасників урочистості, скориставшись слушним моментом, зробив пропозицію руки і серця своїй дівчині, на що вона відповіла згодою.

Фінішувала хода на Приморському бульварі біля Воронцовської колонади, поруч з якою було влаштовано благодійний ярмарок. Урочистим фіналом нинішнього мегамаршу стало відкриття стіни на честь загиблого музиканта Андріяя Кузьменка, більш відомого під псевдонімом Скрябін. Автори стіни не професійні художники, а хлопці, які дуже поважають і люблять Андрія: Володимир Миронов та Олег Доронін, а допомагали створити цю красу Ганна та Наталя Михайленко. У концерті, який відбувся тут просто неба, прозвучали пісні цього співака, зокрема у виконання гурту «Скрябін», який саме приїхав для виступу у філармонії.

В урочистому відкритті стіни взяв участь батько виконавця Віктор Кузьмич Кузьменко. «Коли я довідався, що в Одесі відбудеться такий захід, то просто не міг не приїхати сюди. Я хотів побачити обличчя людей, які зібралися тут для того, щоб вшанувати пам’ять Андрюші. Він завжди був хорошим сином, в школі старався добре вчитися, займався спортом і музикою, а ми раділи з того, що наш син всебічно розвивається і всіляко сприяли цьому. 2 лютого трапилося горе – нашого Андрія не стало, та ми не хочемо миритися з цим. Він був, є і буде, допоки стільки людей пам’ятають його і звучать його пісні», – сказав Віктор Кузьмич.

Як і планували організатори мегамаршу у вишиванках, захід виправдав їхні сподівання. А його головною метою було патріотичне виховання молоді, пропаганда народних традицій і національного одягу.

Сергій Горицвіт

На світлинах: учасники маршу на Дерибасівській, фінішував мегамарш на Приморському бульварі, стіна на знак пам’яті Андрія Скрябіна.

1 Учасники маршу на Дерибасівській

2 Фінішував мегамарш на Приморському бульварі

3 Стіна на знак пам’яті Андрія Скрябіна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа