В Одесі встановили відеозв’язок зі Святим Миколаєм

Тепер в Одесі Святому Миколаю можна не лише написати листа, але і зателефонувати по відеозв’язку. На Думській площі біля мерії встановлена спеціальна телефонна кабіна, з якої можна поговорити зі Святим Миколаєм, загадати йому свої бажання. При цьому Святого можна бачити на екрані, а він буде бачити вас. Ось і телефонують йому дорослі й малеча, дякуючи за різдвяні подарунки.

1 Одесити на відеозв’язку зі Святим Миколаєм

Найпершими гостинці від Святого Миколая отримали діти, що перебувають у сиротинцях, дитячих будинках та школах-інтернатах. До них завітали волонтери, вчителі та старшокласники сусідніх шкіл. Долучилися до цих благодійних акцій і громадські організації та демобілізовані воїни, які брали участь у боях з агресорами у зоні АТО.

Не залишилися осторонь і підприємці. Як повідомив глава Савранської районної адміністрації Віталій Свічинський, за їх підтримки у райцентрі вже відкрили резиденцію Святого Миколая, облаштувавши її у чудово оздобленому будиночку. А листи сюди надходять з усіх районів області. Встановлено сундучок для листів і в громадській приймальні ОДА на проспекті Шевченка в Одесі.

А найпершим благодійну акцію «Подаруй щастя» до Дня Святого Миколая влаштував молодіжний відділ Одеської єпархії УПЦ. Починаючи з 15 грудня, активісти зібрали подарунки для вихованців школи-інтернату №91 для слабочуючих, школи-інтернату №93 для слабозорих, протитуберкульозного санаторію «Степове повітря», а також малюкам із малозабезпечених сімей, якими опікується єпархія. Потім нові канцтовари, спортивні й настільні ігри, набори для творчості та іграшки волонтери сформували в індивідуальні пакети для кожної дитини і вручили особисто в руки малюкам.

У переддень свята у міському саду на Дерибасівській облаштували казковий Віфлеєм з кварталами рибалок, мудреців, купців і пастухів із живими героями біблійної історії. Тут гості свята мали змогу скуштувати страви десяти національних кухонь. В цей час у парку Шевченка з’явилася «ялинка бажань». Діти принесли сюди новорічні іграшки з картону чи кольорового паперу, виготовлені власними руками, писали на них свої найзаповітніші бажання і вішали на ялинку, щоб воно обов’язково збулося. Відвідувачі цього свята брали участь у різноманітних конкурсах, естафетах, іграх і фотосесіях. А потім організатори запросили малюків з бабусями і мамами на частування з чаюванням. Цю акцію ініціювала громадська організація «Комітет захисту громадян».

Загалом програма різдвяного фестивалю, який триватиме впродовж місяця аж до 15 січня 2016 року, надзвичайно багата і різноманітна. На одеситів чекає понад 20 тематичних заходів, серед яких майстер-класи, театралізовані вистави, велопробіг Дідів Морозі і Снігуроньок, а також конкурси пирогів и колядок. На Приморському бульварі влаштовано ярмарок, де свої вироби представили народні майстри. Тут же відбувся конкурс «Мама-Одеса накриває», в ході якого присутніх почастували одеськими разносолами. Отримані на ярмарку кошти підуть на подарунки сиротам, дітям із багатодітних сімей, інвалідам і переселенцям. А Укрзалізниця прислала в Одесу ретро-паровоз зі святковим поїздом. На цьому «Поїзді Діда Мороза» мали змогу покататися всі бажаючі. На відкритті свята відбулася хресна хода від Свято-Успенського кафедрального собору до Думської площі, де її учасники урочисто запалили на ялинці вогні.

Окрасою святкувань стала саме ця головна міська ялинка. Вона змонтована на металевому каркасі, який прикрасили штучною хвоєю. Ялинка 20 метрів заввишки, а ширина її 9 метрів. Прикрасили красуню гірляндами і дюролайтом – прозорим шнуром з розміщеними всередині світлодіодами, загальна довжина яких становить майже 4 кілометри. Вони горять і міняться трьома основними кольорами: зеленим, синім і золотавим.

Сергій Горицвіт

Відеозв’язок зі Святим Миколаєм: https://www.youtube.com/watch?v=oqupOLcY-Ak

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа