В Одесі вшанували пам’ять загиблих під Іловайськом

29 серпня близько ста чоловік – ветеранів АТО, волонтерів і простих одеситів зібралися на Приморському бульварі біля пам’ятника Дюку щоб вшанувати пам’ять загиблих за свободу українців під час виходу з оточення біля Іловайська влітку 2014 року. На цьому мітингу скорботи присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Після чого священик Української православної церкви Київського патріархату отець Дмитрій провів панахиду. Потім учасники мітингу запалили лампадки і проспівали гімн України.

2 Костянтин Тичина з активістами Майдану біля пам’ятника Дюку

Зі зворушливим словом до присутніх звернувся громадянин Росії і житель Москви Костянтин Тичина, який попросив в українців прощення за дії президента РФ Володимира Путіна. «Ми, такі як я, намагаємося цю країну (Росію) змінити, – сказав К.Тичина. – На жаль, нас дуже мало. І тим не менш, навіть ті, хто проти того, що творить Путін, винні в тому, що діється. Вибачте, українці, ми не змогли упередити те, що сталося. Я приїхав, зокрема, для того, щоб попросити в України прощення».

1 Костянтин Тичина

Присутні на мітингу згадували, як 29 серпня 2014 року президент РФ Володимир Путін закликав підрозділи сепаратистів відкрити гуманітарний «зелений коридор» для оточених українських військових і дати їм змогу залишити Іловайськ. І в цей саме час регулярні частини російської армії відкрили по українських бійцях вогонь на ураження.

В результаті у «коридорі смерті» загинули 366 військовослужбовців і правоохоронців, 429 отримали поранення, 158 воїнів досі вважаються зниклими безвісти.

У себе в Москві Костянтин Тичина веде невпинну боротьбу з авторитарним режимом Володимира Путіна, розповідаючи про це на своїй сторінці у Facebook. «Нинішню владу і систему терпіти не можу, просто уживаюся з нею, – пише К.Тичина. – Ось тільки альтернативи ненависному Путіну не бачу. В розумінні нікого обирати».

Не забув пан Костянтин привітати українців і з Днем незалежності. «Незалежність – найбільша цінність будь-якої держави, – стверджує К. Тичина. – На жаль, у керівництва моєї країни, незалежність України викликає скажену лють. Спроби роздавити її послідовно пройшли всі можливі стадії, попрали всі моральні й юридичні (привіт Будапештському меморандуму!) бар’єри. Злоба є, а можливості немає. І не буде. Не можна зломити цілий народ. Вітання українцям від адекватних росіян!».

Сергій Горицвіт

Фото зі сторінки КостянтинаТичини у Facebook

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа