В Одесі вшанували ходою бійців, які загинули під Широкіним

Рівно рік тому в наступальній операції під Широкіним брали участь три піхотні роти полку «Азов», мінометна батарея, а також артпідтримка з боку ЗСУ. В результаті операції була розширена зона безпеки довкола Маріуполя, а південний фронт ворога було розбито. Однак в боях, які особливо стали жорсткими 14 лютого, загинуло троє бійців полку «Азов». Ще півсотні отримали поранення. У тому бою загинули одесити Олександр Кутузакій («Кутуз»), Микола Троїцький («Акела») і В’ячеслав Кирилов («Козак»). Прощання з ними відбулося 23 лютого 2015 року на Соборній площі в Одесі. Як і тоді, віддати шану героям на роковину їх загибелі 14 лютого 2016 року прийшло кількасот чоловік.

1 Смолоскипна хода

Вони зібралися біля пам’ятника Шевченкові зі світлинами «Кутуза», «Акели» і «Козака», влаштували мітинг, розгорнули державні прапори і знамена полку «Азов» та із запаленими смолоскипами й під бій барабанів рушили центральними вулицями міста. Завершили марш на Приморському бульварі біля у пам’ятника Дюку де Рішельє.

2 Смолоскипна хода

Тут активіст Дмитро Болянець розповів: «Якщо такі як вони не були б в АТО, то АТО було б в Одесі. І тут, де мирне життя, люди не відчувають, що у країні іде повноцінна війна». А військовослужбовець 2 батальйону полку «Азов» з позивним «Водяний» зауважив: «Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять наших бійців, які рік тому показали гідний приклад боротьби, приклад того, що не треба кидати своїх ні за яких обставин».

Завершився захід концертом у виконанні музичного гурту «Друже Музико».

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=WBcPFze44EU

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа