В Одесі відзначили ювілей ансамблю бандуристів “Чорнобривці”

У розвої творчих сил відзначив своє 20-річчя ансамбль бандуристів «Чорнобривці», що діє в Одеському центрі дитячої і юнацької творчості «Моряна» Бандура – інструмент з душею, кажуть музиканти. Але для того, щоб вона заспівала – одного бажання замало. Треба знати ноти, гармонію і правильну постановку рук. Усьому цьому навчає дітей талановитий педагог відмінник освіти Алла Адосова, яка всі ці роки керує аматорським колективом. Вона виховала не одне покоління любителів гри на стародавньому українському інструменті – вчаться як хлопці, так і дівчата.

З нагоди ювілею на базі школи №57 відбувся творчий вечір колективу. Юні таланти виконали народні композиції зі свого репертуару: «А хто, хто Миколая любить», «Гей, соколи», «Сивий коню», «Сусідка Галя», а також сучасні музичні твори у власній обробці. На урочистості колектив і його керівника було нагороджено Почесною грамотою департаменту освіти і науки Одеської міськради.

1 Одеський ансамбль «Чорнобривці»

Нині грі на бандурі в ансамблі навчаються понад 40 талановитих юних одеситів. Він постійний призер щорічного міського фестивалю-конкурсу «Зоряна юність Одеси». У 2007 році ансамблю було присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив». Вихованці колективу, а також його солісти у складі вокального тріо «Червона калина» завжди бажані учасники благодійних концертних програм на майданчиках міста, у дитячих будинках, військових госпіталях. Їх неодноразово запрошували для виступів у Німеччину, Францію, Голландію, Італію, Австрію, Словаччину й Угорщину.

А напередодні свого ювілею ансамбль «Чорнобривці» з великим успіхом виступив на Міжнародному фестивалі «Осіння казка», який проходив у Чехії в листопаді. Його учасники давали концерти на сценах Праги, Теплиці й Карлових Вар. Одесити нагороджені дипломом лауреата першого ступеню.  Крім того, колектив отримав запрошення на фестиваль у Францію і грант для внесення організаційного збору.

Всупереч брехливій путінській пропаганді, яка твердить, що Одеса – російське місто, ансамбль «Чорнобривці» переконливо засвідчує його українськість. Він і надалі буде славити своїм співом і рідну Одесу і всю Україну.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа