В Одесі відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл”(Джура)

В Одеському гарнізоні завершилися змагання обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл” серед школярів 7-8 класів. Організували захід Одеський обласний військовий комісаріат, місцева Військова академія, громадська організація “Запорізьке козацтво” та Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти і виховання.

Протягом трьох днів юнаки та дівчата за допомогою інструкторів, а також курсантів Військової академії навчалися стройовій підготовці, поводитися зі зброєю, користуватися індивідуальними засобами захисту, надавати першу медичну допомогу, долати смугу перешкод, орієнтуватися на місцевості. Важливим елементом змагань стало ознайомлення учасників з історією українського війська.

Слід зазначити, що цього року традиційна гра “Сокіл” поповнилася новими етапами: школярі виконували комплексні військово-спортивні й туристичні завдання, а також взяли участь в інтелектуальних змаганнях зі знання історії України.

Кожна з команд-учасниць намагалася вибороти право піднятися на п’єдестал пошани, тож переможці з різних видів військово-спортивного заходу були майже у кожній команді.

За словами головного судді змагань – осавула Запорізького козацтва Сергія Шпака, подібні патріотичні ігри сприяють вихованню молоді та підвищують авторитет військової служби.

– Ми сподіваємося підготувати надійну зміну захисників нашої Вітчизни, і перспектива у цього проекту велика. Юнаки та дівчата з радістю беруть участь у спільних спортивних змаганнях та інших військово-патріотичні заходах. Саме в такій ігровій формі вони отримують свій перший досвід з військової підготовки, – підкреслив Сергій Шпак.

Джерело: http://www.mil.gov.ua/index.php?lang=ua&part=news&sub=read&id=24272

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа