В Одесі відбулася чергова сутичка між «куликовцями» і Правим Сектором

Традиційно 2 числа кожного місяця на Куликовому полі, де 2 травня 2014 року під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено, збираються нібито на поминальні заходи одеські любителі «русского міра», яких одесити прозивають «куликовцями». 2 вересня цього року вони знову зібралися тут, щоб відзначити 2 роки і 4 місяці одеської трагедії під Будинком профспілок. Однак на Куликовому полі в черговий раз поліція шукала бомбу, тому людей туди не пустили.

Тож «куликовці» зібралися біля трамвайної зупинки на Канатній вулиці й акція врешті-решт таки відбулася. У руках учасники тримали плакати з написами: «Вимагаємо від ЄС припинити підтримувати злочинну владу», «Де правда? Досить гальмувати справу 2 травня», «Безкарність породжує беззаконня». «Ми не такі наївні й не очікуємо, що влада завтра уже буде розслідувати події 2 травня. Але вимагати ми це постійно будемо», — сказав лідер «куликовців» Моріс Ібрагім.

1 Сутичка на Куликовому полі

Без ексцесів під час акції не обійшлося. До «куликовців» підійшли їхні опоненти – представники «Правого сектору». В результаті між двома сторонами почалася словесна перепалка, яка переросла у сутичку. На одній із жінок була георгієвська стрічка, і лідер радикалів Сергій Стерненко зірвав її і спалив.

2 Сергій Стерненко спалює колоралську стрічку

Подальшому розвитку цього конфлікту перешкодили поліцейські.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа