В Одесі в ряди нової поліції затесались сепаратисти. Гряде чистка

Ми по праву пишаємося новою патрульною поліцією, яка прийшла на зміну продажній і корумпованій міліції. Але, як кажуть в народі, у сім`ї не без виродка, а одна паршива вівця всю отару поганить. Так і тут.

Увечері, 19 листопада, після того, як користувачі Twitter почали детально вивчати акаунти нових українських поліцейських, з’ясувалось, що Олексій Савкін, який зараз працює інспектором в Управлінні патрульної поліції міста Києва, у своєму акаунті називав євромайданівців «бомжами» і «бидлом», а також писав численні дописи, де підтримував дії спецпідрозділу «Беркут». Стосовно нього нині триває службова перевірка, а поліцейського поки що відсторонили від служби. Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що Савкіна буде звільнено.

Прочитавши це повідомлення, одеські блогери вирішили придивитися уважніше та перевірити й одеських полісменів. На їхніх сторінках у соцмережі юзери виявили безліч постів про «Новоросію» та інші сепаратистські заклики. Як написав одеський активіст, член ВО «Свобода» Гліб Громов, хтось репостив вірші на підтримку Беркута, а хтось сміливо позував в одязі з російською символікою.

І хоч акаути були миттєво знищені, все ж скріншоти залишилися. Їх і оприлюднили завсідники Інтернету, назвавши поіменно і самих поліцейських-сепаратистів. Серед них опинилися співробітники патрульної поліції Давид Бородаченко, Микола Чернишов, Ігор Копилов, Євген Карпеченков, Валентин Петрика і Юлія Святченко. Всі вони під час Євромайдану засуджували тих, хто виступив проти влади, підтримували сепаратистів на сході країни і російську агресію. Юлія Святченко навіть побажала «бандерам попасти в піч». Цих скріншотів досить для того, щоб ініціювати ще ряд внутрішніх службових перевірок.

Коли про це дізнався одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі, він 22 листопада написав на своїй сторінці у Facebook: «Я дуже пишаюся новими одеськими поліцейськими, багатьох із них знаю особисто та можу підтвердити, що в цілому, це дуже чисті та патріотично налаштовані люди! Тому мене дуже стурбувала поява в мережі деяких антидержавних заяв кількох нових одеських поліцейських. Я говорив з головою Національної поліції і вимагав відсторонення від своїх обов’язків цих працівників. Хатія Деканоїдзе пообіцяла провести ретельне службове розслідування. Ми щодня будемо виявляти пильність, щоб сепаратистські або корупційні бацили не закралися в здоровий організм нової поліції, і якщо їх виявимо, то будемо викорінювати швидко й ефективно».

Тож сепаратистам та посібникам ворога, який вбиває українців, місце за ґратами, а не на держслужбі

Сергій Горицвіт

На світлинах: антиукраїнські скріншоти зі сторінок одеських полісменів.

2 Антиукраїнські скріншоти зі сторінок одеських полісменів

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа