В Одесі у День захисника та захисниці відкрилася виставка “Маріуполь: 86 днів оборони”

На Алеї Слави парку ім. Тараса Шевченка в Одесі відкрилася виставка “Маріуполь: 86 днів оборони”.

Виставку презентували у День захисника та захисниці України. Вона розповідає про героїчну оборону міста Маріуполь, яка тривала протягом 86 днів. Експозиція висвітлює основні події захисту міста, деталі та хронологію яких було зібрано в рамках проєкту “М86 – Літопис оборони Маріуполя”.

“Літопис М86 (https://www.m86.city/)- це надзвичайно важлива хроніка подій у Маріуполі на початку повномасштабної війни, розказана самими учасниками цих подій і верифікована військовими з різних підрозділів, які брали участь в обороні міста. Сьогодні, у цей святковий день, ми раді презентувати цю виставку в Одесі, адже чимало захисників Маріуполя нині проживають саме тут. Тому ми хочемо, аби й одесити дізналися більше про героїчну оборону Міста Марії.

І ще одна важлива місія цього проєкту – це адвокація звільнення військовополонених. Понад 1500 оборонців Маріуполя вже третій рік перебувають у ворожому полоні, і ми маємо докладати максимум зусиль для їхнього визволення” – заявила заступник директора “Серця Азовсталі” Ольга Данілова.

На відкриті виставки були присутні військові, зокрема, і ті, які брали безпосередню участь у боях за Маріуполь, а також родичі оборонців Міста Марії.

Ознайомитися з експозицією можна до 7 жовтня у парку ім. Тараса Шевченка.

Виставка організована проєктом Ріната Ахметова “Серце Азовсталі”

«Серце Азовсталі» – це проєкт комплексної підтримки захисників та захисниць Маріуполя, які боронили місто з 24 лютого до 20 травня 2022 року. Крім того, організація піклується про родини оборонців. В «Серці Азовсталі» – налаштували систему комплексної підтримки яка включає 7 напрямків допомоги. В рамках програм проєкту оборонці Маріуполя мають можливість абсолютно безоплатно отримати юридичну, психологічну підтримку, високоякісне протезування, лікування. Значна увага приділяється майбутньому ветеранів, а саме здобути вищу освіту, перекваліфікуватися, опанувати іноземну мову. А захисники та захисниці які отримали I або II групу інвалідності отримають власні квартири. Посилання на сайт організації: https://steelfront.scm.com.ua/pro-serce-azovstali

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа