В Одесі терористи почали підривати рекламу “Крим – це Україна”

Одеса продовжує лідирувати за кількістю нічних вибухів. У ніч на 12 червня у Приморському районі міста зловмисники привели в дію вибухові пристрої, пошкодивши два білборди з патріотичними текстами і газетний кіоск. За даними облУВС, повідомлення про вибухи на перехрестях вулиць Разумовської і Старопортофранківської, а також вулиць Краснова і проспекту Адміральський надійшли на спецлінію «102» о 2 год. 30 хвилин і 2 год. 35 хв. Невідомі особи привели в дію вибухові пристрої, встановивши їх на металевих конструкціях каркасів зовнішньої реклами. Було підірвано білборди з надписом «Крим – це Україна» та закликом повідомляти в СБУ про прояви так званого «побутового сепаратизму». Постраждалих в результаті вибухів немає.

2222_html_78ff57ac

На місця подій виїжджали фахівці вибухотехнічної служби, дві слідчо-оперативні групи та керівництво одеської міліції. За попередніми висновками, еквівалент вибухових пристроїв становив 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Правоохоронці вирішили не кваліфікувати цю пригоду як теракт, і розслідують справу за фактом умисного пошкодження чужого майна.

Співробітники міліції оперативно затримали неподалік від місця пригоди двох іноземців, яких нині перевіряють на причетність до нічних вибухів.

2222_html_8845463c

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко постійно відстежує ситуацію в Одесі. За його словами, підготовку терактів у місті курирували із адміністрації Путіна. СБУ навіть передала в Генпрокуратуру матеріали про причетність помічника президента Росії Владислава Суркова до здійснення злочинів на території України. Загалом нині у прокуратурі Одеської області ведеться розслідування 31 провадження за фактами сепаратизму, диверсій і терактів. Про підозру уже повідомлено 28 особам.

Сепаратисти ж в Одесі ніяк не вгамуються. Як стверджує депутат Верховної Ради України 2-3 скликань, полковник СБУ в запасі Олександр Жир, пошкодження білбордів засвідчило їхнє безсилля. «Це дії людей, які не можуть заспокоїтися через те, що Україна обрала свій шлях у Європу, вибрала свій шлях у НАТО. Це від відчаю. Вони не бачать іншого способу донести свою позицію», – сказав Олександр Жир.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа