В Одесі провели навчаня на випадок аґресії з моря

За повідомленням Держприкордонслужби 24 листопада в Одеській затоці відбулися пошуково-рятувальні навчання з ліквідації надзвичайних подій на водних об’єктах. У них взяли участь моряки-прикордонники з Одеського загону морської охорони, представники морської пошуково-рятувальної служби, ДСНС та Військо-морських сил ЗСУ.

Навчання були зумовлені трагедією місячної давнини, яка сталася із катером «Іволга». Щоб запобігти загибелі людей, що сталася того сумного дня, нині в умовах максимально близьких саме до таких штормових погодних умов відпрацьовувалися декілька варіантів рятування людей, які зазнали лиха на воді.

Однак не можна виключати, що непрогнозований у своїх діях президент РФ Путін під шумок боротьби з ісламістами ІДІЛу не лише посилить бойові дії на Сході України, а й відкриє новий фронт проти нашої держави на Чорному морі. Можливо також, що він спробує піти на Одесу з боку Придністров’я, де перебуває 1400 російських «миротворців».

Серйозним застереженням російським агресорам стали масштабні військово-морські навчання України і США в Чорному морі Sea Breeze (Сі Бриз), що відбулися на початку вересня. Вони переконали союзників по НАТО і регіональних партнерів США у готовності діяти в тісному контакті з ними для підвищення морської безпеки й стабільності в цьому регіоні.

Тож нинішні навчання стали фактично доповненням до попередніх. Учасники відпрацювали рятування групи людей, які скористалися надувним плотом, а також вели пошук поодиноких потерпілих, в тому числі й з підняттям з води тяжкопоранених та непритомних, і надання їм першої необхідної допомоги. Такі спільні навчання дозволять ефективніше визначити порядок злагоджених дій структурних підрозділів.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа