В Одесі почався форум євромайданівців

Сьогодні в Одесі проходить другий “Форум Евромайданів” – з’їзд представників громадських організацій і співтовариств з різних міст, які підтримують курс України на євроінтеграцію.

Як відомо, перший форум відбувся 11 січня в Харкові. Серед учасників одеського з’їзду – делегати з Києва, Одеси, Харкова, Полтави, Львова, Маріуполя, Москви, Варшави, Парижа та інших міст. На з’їзді присутні представники різних організацій, у тому числі «Автомайдану», Громадського сектора», «Правого сектора» і «Автодозора».

Захід відбувається в особливих умовах. Як заявив голова оргкомітету заходу Андрій Юсов, всі без винятку бізнес-центри і всі готелі міста отримали від чиновників попередження про те, що надання приміщень та розміщення учасників форуму є недоцільним.

«Власників приміщень, з якими були досягнуті домовленості, попередили, що їх чекають несподівані й тривалі відключення світла», – додав він.

Також Юсов нагадав, що сьогодні – 25 річниця виведення контингенту радянський військ з Афганістану і подякував ветеранам-афганцям, які захищають мирних людей під час київських протестів. За його пропозицією, перед початком роботи форуму учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих під час бойових дій в 1979-1989 роках. Робота з’їзду почалася з виконання Гімну України.

Першим перед учасниками виступили представник московської групи підтримки Евромайдану, російський підприємець Павел Шелков, представник польського комітету солідарності з Україною Томаш Хорбовскій, делегат від паризького Евромайдану Анна Гармаш і модератор однієї з секцій форуму, одеський художник Олександр Ройтбурд .
Организаторы форума Людмила Ямщикова и Андрей Юсов
Организатори форуму Людмила Ямщикова і Андрій Юсов

Перші виступаючі:

Павел Шелков
Павел Шелков

Томаш Хорбовский
Томаш Хорбовскій

Анна Гармаш
Анна Гармаш

Александр Ройтбурд
Олександр Ройтбурд

Переклад українською – за матеріалами одеського сайту dumskaya.net

Доповнено: Liudmila Yamschikova
на нашому форумі євромайданів прцює група “безпека, охорона та матзабезпечення” за участі регіональних майданів, автодозору, комітету підтримки майдану Росіі. спостерігає поляк. стрімить espreso.tv

odes15-2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа