В Одесі підірвали волонтерське кафе Ангелових

Близько третьої години ночі 2 липня прогримів потужний вибух на вулиці Жуковського, 38. Невідомий підклав вибуховий пристрій прямо біля дверей кафе «У Ангелових». Він розтрощив вхідні двері, пошкодив вітрини, фасад та головну залу. Постраждала і припаркована поряд автівка. За інформацією фахівців, спрацював безоболонковий вибуховий пристрій потужністю 600 грамів у тротиловому еквіваленті. «За даним фактом розпочато розслідування за ознаками карного злочину, передбаченого ч.1. ст. 258 (терористичний акт) Карного кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років», – повідомили в МВС.

На щастя, ніхто з людей не постраждав, зруйноване лише майно, розповіла господарка закладу Ірина Ангелова. Живий навіть папуга, хоч клітка його стояла на вікні, яке було повністю зруйноване. Це вже не перша атака на її кафе. 22 лютого цього року донька Юлія помітила вночі на сходинках бомбу. Тоді вибуховий пристрій сапери оперативно знешкодили.

Чим зумовлені замахи саме на це кафе? Ангелови стверджують, що причиною тому стала чітко виражена проукраїнська позиція їхньої родини. Ірина Ангелова і її донька кондитер Юлія уже давно працюють волонтерами. Вони постійно доставляють продукти для поранених солдатів у одеський військовий шпиталь.

Тепер пані Ірина у розпачі й не знає, як у розпал туристичного сезону відновлювати свій заклад. Зараз рестораторка просить допомоги у відновленні будівлі на своїй сторінці у Facebook. «Я прошу вас про матеріальну допомогу. Всім поверну. Дам розписки. Самі ми не витягнемо ремонт. Мені потрібно повернути відремонтоване приміщення орендодавцю. До кого звертатися? Мені потрібна допомога!!!» – наголосила вона.

Першими на крик про допомогу рестораторки-патріотки відгукнулися її колеги. Вони вирішили разом із усіма небайдужими висловити підтримку родині Ангелових, зібрати і надати Ангеловим необхідну допомогу. «Якщо ми сьогодні, всі, хто має відношення до індустрії гостинності (ресторатори, отельєри, небайдужі одесити) не прибудемо в кафе Ангелових, не надамо їм підтримку, можна вважати, що нас немає», – вважає одеський бізнесмен і проукраїнський активіст Фазіль Аскеров. Немає сумніву, що на заклик допомогти волонтерам одесити відгукнуться ділом. Адже друзі пізнаються в біді.

Сергій Горицвіт

Відео: Вибух в одеському кафе http://ru.tsn.ua/video/video-novini/v-centre-odessy-progremel-moschnyy-vzryv-1.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа