В Одесі буде створено сучасну військово-морську базу

1 Прапор ВМС УкраїниПісля незаконної окупації Криму Росією в 2014 році ВМС України були передислоковані в Одесу, де зараз розміщується і їх командування. А 6 квітня 2016 року на засіданні Кабінету міністрів було прийнято рішення побудувати в Одесі військово-морську базу і розмістити штаб ВМС. Про це повідомив міністр оборони країни Степан Полторак на своїй сторінці в Facebook.

В ході засідання Кабміну Полторак запропонував передати на баланс Міноборони приміщення Державної судової адміністрації і Державної фіскальної служби, розташовані в Одесі на Фонтанській дорозі, 14. «Ці будинки колись належали Мінобороні, але в 2011 році вони всі то продавалися то передавалися іншим власникам, і зараз не використовуються», – зазначив він. За його словами, в даному районі міста Міноборони має ділянку землі розміром 20 га, тому передача відомству приміщень дасть змогу активізувати створення необхідної інфраструктури ВМС України. «Створення єдиного комплексного об’єкту для розміщення ВМС в Одесі – це важлива і довгоочікувана подія в історії Військово-морських Сил», – написав глава військового відомства.

Цю звістку з радістю зустрів екіпаж фрегата «Гетьман Сагайдачний», що є флагманом наших ВМС. Саме 6 квітня після завершення спільних навчань Passex він повернувся в Південну Пальміру. Цього ж дня на причалі морвокзалу місто зустрічало демобілізованих моряків Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби України. Та не всі з них вирішили попрощатися з прапором ВМС і зі своїми екіпажами. Більш ніж півсотні моряків уже прийняли рішення продовжити службу.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа