В Одесі анонсували Міжнародний фестиваль клоунів

1 Учасники одеської «Комедіади» на Думській площі

Одеса була і залишається українською столицею гумору. У День Сміху веселощі й радість одеситам і гостям міста даруватимуть учасники Міжнародного фестивалю клоунів і мімів «Комедіада -2016». Про це 26 лютого розповіла на своїй сторінці в Facebook організатор свята Наталія Делієва.

За її словами, нинішнього року «Комедіада» знову розширить свою географію за рахунок друзів із Південної Америки. Саме вони стануть родзинкою фестивалю. В Одесу приїдуть клоуни із Бразилії та Чіли, а також Швейцарії, Вірменії, Ізраїлю, Латвії, Франції. Серед гостей фестивалю гумору – артисти і продюсери із Японії, США, Польщі, Австрії, Італії, Німеччини й Іспанії.

Програмою передбачені гала-концерти учасників фестивалю 31 березня, 1 і 2 квітня в «Домі клоунів». Також 31 березня пройде гала-шоу «Клоун-марафон», в ході якого журі визначить володарів фестивальних нагород у шести номінаціях: «Гран-прі», «Сміхач вищої категорії» за кращу акторську майстерність, «Трюкач вищої категорії» за кращий трюк, «Дуркач вищої категорії» за кращий сценарій і режисуру, а також спецпризи Президента фестивалю «Комедіада» Георгія Делієва і театру «Дім клоунів» та продюсера фестивалю Наталії Делієвої. Крім того, шляхом голосування глядачів визначиться володар Призу глядацьких симпатій «Симпач вищої категорії».

Традиційно 1 квітня всі учасники «Комедіади» пройдуть клоунською кавалькадою вулицями Одеси і влаштують «перформанс» на Потьомкінських сходах. А центральною подією «Комедіади-2016» стане «Урочисте засідання клоунів», під час якого буде підписаний меморандум про співробітництво Міжнародного фестивалю клоунів і мімів «Комедіада» в Одесі з Міжнародним фестивалем клоунів Бразилії, який відбудеться в РіодеЖанейро в 2017 році.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа