В Михайлівському Золотоверхому демонстрували проект «Україна: історія великого народу»

Унікальна картина, здатна об’єднати українців, змусила Патріарха Філарета відкласти всі справи та приїхати на відкриття виставки у Михайлівський Золотоверхий монастир

DSC_0076

Нова робота сучасного українського художника Артура Орльонова об’єднала в собі 33 найвидатніших українця на фоні основних християнських святинь. По центру композиції князь Володимир-хреститель з білявою блакитноокою дівчинкою на руках, яка символізує Україну. Картина називається «Хрещення України-Русі» і створена в рамках проекту «Україна: історія великого народу». 15 липня, в день смерті князя Володимира, з благословення Патріарха Філарета, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря відбулось відкриття виставки робіт Артура Орльонова.

«Ці картини підтверджують, що Русь існувала не останні 22 роки, а протягом тисячоліть. Головна картина – Хрещення України-Русі – відображає всю нашу історію. Подібні виставки покликані плекати патріотизм у кожному з нас» – заявив Предстоятель Київського Патріархату Філарет.

Участь у відкритті виставки взяли також ініціатори та меценати проекту Анатолій Толстоухов і Олексій Губанов, а також автор картин Артур Орльонов.

За словами одного із засновників проекту «Україна: історія великого народу» Анатолія Толстоухова, такі виставки – крок до об’єднання країни і мають на меті повернути мир і стабільність на територію України. «Об’єднання націє можливе лише через єдину потужну національну ідею, усвідомлення спільної історії, коріння, яке пов’язує всіх нас від Заходу до Сходу України. Чудові полотна Артура Орльонова демонструють, що державність України пройшла крізь віки, не зважаючи на труднощі, які довелося перенести нашому народові. Такі картини не залишать байдужим нікого і вселять в серця віру в перемогу України над тими важкими випробуваннями, з якими вона зіткнулася», заявив Анатолій Толстоухов.

Після завершення виставки в Михайлівському Золотоверхому монастирі картини будуть експонуватися по всій Україні. А до наступного року (15 липня 2015 року – тисяча років з дня смерті Володимира-хрестителя) з благословення Патріарха Філарета заплановано створення панорами «Крещення України-Русі», яка на віки об’єднає у собі обличчя людей, чиїми іменами написана історія України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа