В музеї історії міста Києва презентуватимуть «Теорію архітектури, містику і війну»

Видавництво Laurus та Музей історії міста Києва запрошують на презентацію книжки Катерини Липи «Теорія архітектури, містика і війна», що відбудеться 3 листопада о 18.00 за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7.

Обкладинка

Книжку присвячено малодослідженому аспекту впливу західноєвропейської теорії фортифікації доби Ренесансу на оборонне будівництво в Україні – магічному захисту. Давні теоретики архітектури вважали магію цілком дієвим засобом оборони, тож пропоновані у архітектурних трактатах форми фортифікаційних споруд продиктовані серед іншого і містичними поглядами доби. Автор намагається з’ясувати, чи дотримувалися українські зодчі XVIXVII ст. правил будівельної магії, і як це впливало на розпланування і об’ємно-просторове вирішення замків, фортець та міських укріплень. Книжка зацікавить архітекторів, мистецтвознавців, істориків, культурологів та усіх, кому небайдужа архітектурна спадщина України.

Книжку нагороджено Персональною відзнакою Президента форуму видавців Олександри Коваль.

В програмі презентації – спілкування з автором та видавцем, а також перегляд ексклюзивно наданої Центральним державним кінофотофоноархівом ім. Г. С. Пшеничного кінохроніки, у якій фігурують пам’ятки оборонної архітектури України.

Відомості про автора

Катерина Липа, старший науковий співробітник Музею історії міста Києва, поєднує дослідження історії архітектури з журналістикою. Співпрацювала з багатьма українськими виданнями, є автором близько 400 статей на теми історії мистецтва та архітектури, сучасної архітектури, мистецтва та предметного дизайну. Автор низки науково-популярних книг з історії української архітектури, військової історії та спорту. У видавництві Laurus є автором та упорядником науково-популярної серії для старшого шкільного віку «Історія на власні очі».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа