В музеї Гончара розмальовуватимуть слобідські писанки та співатимуть веснянки

НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР НАРОДНОЇ КУЛЬТУРИ «МУЗЕЙ ІВАНА ГОНЧАРА»?

МИСТЕЦЬКА АГЕНЦІЯ «ТЕРИТОРІЯ А»

ЦЕНТР ФОЛЬКЛОРУ ТА ЕТНОГРАФІЇ ІФ КНУ імені ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

 ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ:

благодійну акцію

ОДИН ДЕНЬ У МУЗЕЇ ГОНЧАРА ІЗ АНЖЕЛІКОЮ РУДНИЦЬКОЮ

Щороку перед Великоднем поміж великою кількістю благодійних і просвітницьких акцій Музей Івана Гончара та відома співачка, художниця, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька знаходять час для великодньої підготовки і щедро діляться своїми знаннями й досвідом з усіма охочими. Цей рік не став винятком. Об’єднавши зусилля Анжеліка Рудницька, провідні фахівці Музею Гончара та Центру фольклору та етнографії КНУ ім..Т.Шевченка пропонують вам провести три фантастично захоплюючі години! Поринути у казковий світ наших предків, традицій і народного мистецтва.

Разом ми будемо пекти паску, писати писанки, створювати унікальну «штуку» (декорування вербової гілки), випікати «жайворонків» з тіста! А також співати веснянки, водити хороводи разом із гуртами «Орелі» та «Роксоланія».

«Мені надзвичайно затишно у Музеї Гончара. Я люблю тут бувати і у тиші серед українських артефактів та чиїхось спогадів, і поміж веселого гамору сучасних шанувальників традиційної української культури, – розповідає Анжеліка Рудницька. – Цього разу ми об’єднали кілька улюблених перед великодніх майстер-класів в одній акції. Впевнена, це будуть незабутні години спілкування. З нетерпінням чекаю зустрічі з друзями!»

Ще однією особливістю заходу стане розпис деревяних мальованок слобожанськими візерунками, які ми відеземо у Старобільськ, де 28 квітня буде встановлено рекорд по одночасному розпису мальованок.

Чекаємо усіх!

Акція відбудеться 21 квітня 2013 року о 17:30 годині в Музеї Гончара (Київ, вул.Лаврська, 19).

Тривалість – 2,5-3 години.

Прес-служба МА «Територія А»

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа