В музеї Голодомору відкивають Зали Пам’яті: нова інтерактивна експозиція музею

інтерактив

7 вересня 2021 року о 10:00 відбудеться урочисте відкриття оновленої експозиції Зали пам’яті Музею Голодомору, модернізованої у межах реконструкції Першої черги. Ми підготували 10 історій меморіальних предметів, пов’язаних з Голодомором, зробили сучасне відео в техніці 3D маппінгу, додали історичну інформацію на інтерактивні екрани – це унікальний історично-музейний проєкт для України.

Вперше буде представлено експонати з фондів музею, що були зібрані в експедиціях та передані відвідувачами. Ці предмети розкажуть особисті історії людей, які пережили та не пережили Голодомор-геноцид.

інтерактив2

Вперше будуть експонуватися нововиявлені документи: унікальні листи інженера Джері Бермана, який у 1930-х працював у Станиці Луганській та залишив спогади про Голодомор. Їх було нещодавно передано до Музею з Великої Британії.

інтерактив3

Результати десятирічних досліджень істориків: про місця масових поховань жертв Голодомору, про повстання та «чорні дошки» тепер будуть представлені на сучасних інтерактивних тачекранах.

інтерактив4

Родзинкою реекспозиції стане анімація з використанням технології 3D маппінгу. Відео розповість історію родини Оксанки, однієї з мільйонів українських родин, винищених геноцидом. Дівчинка веде щоденник, описуючи жахливі події, які випали на долю її родини у 1932 і 1933 роках.

Після презентації нової Зали пам’яті, о 12:00 у Будинку профспілок України (м. Київ, Майдан Незалежності, 2) розпочнеться Міжнародний форум «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа