В Москві та Санкт-Петербурзі пройшли урочисті заходи по врученню посвідчень закордонного українця групі членів українських організацій Росії

В Національному культурному центрі України в Москві 29 жовтня відбувся захід по врученню посвідчень ” закордонний українець”. Офіційний захід плавно перейшов в дружню бесіду. Величезна подяка і низький уклін всім тим хто завітав до центру і всім тим, хто допоміг в організації даного заходу. Яких гарних, добрих, талановитих і розумних людей під одним дахом зібрало свято людяності і патріотизму. ” Дай Бог”- саме цими словами закінчується свято.

Також у Санкт-Петербурзі пройшли урочисті заходи по врученню посвідчень закордонного українця групі членів українських організацій Росії.

Бажаючі отримати статус закордонного українця можуть звернутися до уповноваженого правового центру при громадській організації «Українці Москви» О. Курінної. Зараз процедура отримання статусу достатньо відпрацьована, простежується на всіх етапах проходження документів і проходить набагато швидше, ніж в минулі роки. Пропонуємо разом з інформаційним повідомленням зразки заяви до Національної комісії з питань закордонних українців.

Закордонні українці – громадяни держав, з якими Україна має візовий режим, мають право на безкоштовне оформлення багаторазової візи для відвідання України без надання відповідного запрошення терміном дії на 5 років на підставі посвідчення закордонного українця.

Закордонний українець може іммігрувати в Україну для постійного проживання за умови отримання в установленому законом порядку дозволу на імміграцію для постійного проживання поза межами квот на імміграцію.

Особа, яка набула статусу закордонного українця, має право працювати на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Закордонним українцям щороку встановлюються квоти прийому до вищих навчальних закладів України в межах обсягів державного замовлення.

Прохання до заявників уважно ознайомитися з інформацією про отримання статусу закордонного українця.

Користування послугами правового центру позбавить заявника від зайвих турбот і є гарантією швидкого отримання статусу закордонного українця.

Контакти: т.т. +74956164581, +79037805723,

Email: 1. olga_lux@mail.ru 2. аvisen40@gmail.com

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа