В Москві намагалися зірвати показ фільму про Голодомор в Україні

gareth-film

У Москві невідомі у ​​масках увірвалися до приміщення міжнародного правозахисного центру “Меморіал” й намагалися зірвати закритий показ фільму “Гарет Джонс” про Голодомор в Україні. Після прибуття правоохоронців презентація стрічки продовжилась.

Як повідомляє BBC, поліціянти заблокували офіс, влаштували опитування глядачів і співробітників центру. Людей протримали у приміщенні кілька годин.

Зазначається, що 14 жовтня до офісу “Меморіалу” увірвалися близько 20 людей у медичних масках. Речниця “Меморіалу” Юлія Орлова прокоментувала виданню “Медіазона” даний інцидент. З її слів, нападники кричали “Всім на підлогу!”, а потім залізли на сцену до екрана і почали скандувати “Фашисти”, “Ганьба” і “Не забудемо, не пробачимо!”

Очевидці інциденту повідомили, що напад знімали оператори російського федерального телеканалу “НТВ”. Після цього співробітники “Меморіалу” зателефонували до поліціянтів і учасники “зриву” покинули приміщення центру ще до прибуття правоохоронців. Згодом показ фільму відновився.

Screenshot at 2021-10-15 21-06-44

Як зазначив очільник “Меморіалу” Ян Рачинський, у поліції набагато більший інтерес викликали правозахисники, а не ті, хто намагався зірвати показ.

“Трьох співробітників “Меморіалу” відвезли в поліцію для пояснень. Решта поліцейських оточили офіс і відмовилися випускати співробітників і глядачів на вулицю. На ручки дверей офісу повісили наручники”, — йдеться у повідомленні.

За даними “Медіазони” з посиланням на правозахисників, поліцейські хотіли, щоб відвідувачі заповнити анкети з персональними даними, а також цікавилися, що вони робили на показі.

Screenshot at 2021-10-15 21-08-15

Screenshot at 2021-10-15 21-08-38

Джерело: suspilne.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа