В Литві продовжуються спільні навчання українських і місцевих спецназівців за програмою НАТО

Там днями в Росії хтось мекнув, що їх лякає активізація військової співпраці між Україною та Литвою. Ну да. Є таке. лякайтеся)

Бійці Айдару, розвідрота “східного корпусу”, спецназери ЗСУ (тут не будемо конкретизувати) вже два тижні проводять вогневу підготовку, злагодження і тактичні заняття в районі Каунаса. Де саме – просили не називати.

Провідав сьогодні хлопців.

Весь день стріляють не шкодуючи патронів. Це вам не вдома “по два ріжки”. Особлива увага – навичкам ведення бою в міських умовах. За стандартами НАТО – close quarter battle. По нашому – ближній бій. Але “по нашому” – по-старому, за радянськими підручниками. А тут все по новому. З урахуванням досвіду сучасних військових кампаній.

Це перші подібні заняття, розповів їх координатор і мій друг Jonas Ohman з BLUE / YELLOW. Далі буде. Скоро заїзд нової групи.

Ці спільні маневри плід ініціативи місцевих волонтерів, підтриманої владою Литви. Результат дружньої взаємодії українських і литовських бійців.

Поки єврочиновники думають, як примирити Україну з агресором, литовці допомагають нам з ним боротися. Тому що литовці знають, що таке чобіт російського окупанта. Тому що литовцям не байдужа доля України. Дякую вам, брати !!!

Роман Бочкала
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа