В Луганську пишуть писанки і роблять виставки

Близько 200 писанок, виконаних в різних стилях і манерах, представлені на виставці робіт учасників студентського творчого об’єднання «Народна скарбниця», що відкрилася в Храмі Святої Тетяни (на території Луганського національного університету ім. Шевченка) .

Про це повідомляє кореспондент EastKorr-Східний кореспондент.
«Тут представлені роботи, виконані як в традиційних для цього виду мистецтва манерах, так і роботи новаторські, результат творчого пошуку. За 10 років роботи нашого творчого об’єднання зібрана колекція більше ніж з 300 робіт. Зрозуміло, на виставці представлена ​​лише частина колекції », – розповіла керівник творчого об’єднання «Народна скарбниця», старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та професійної майстерності Валентина Чупіна.

За її словами, писанки – прекрасний спосіб творчого самовираження, в цьому і секрет їхнього успіху і нев’янучої актуальності:

«Наші студенти працюють в найрізноманітніших стилях і манерах. Є й такі, хто відтворють на писанках картини живописців-класиків, деякі виконують роботи в християнській стилістиці. Деякі працюють в авангардній манері».

Джерело: http://www.eastkorr.net/culture/v-luganske-predstavili-unikalnuyu-kollektsiyu-pisanok-foto

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа